Община Козлодуй бе отличена с приз „Високотехнологична община" от Асоциацията

...
Община Козлодуй бе отличена с приз „Високотехнологична община" от Асоциацията
Коментари Харесай

Община Козлодуй бе отличена с престижна награда

Община Козлодуй бе отличена с приз „ Високотехнологична община " от Асоциацията на българските градове и райони. Лично кметът Маринела Николова получи премията, като благодари за високата оценка.
Националната годишна среща на Асоциацията бе под надпис „ Бъдещето на кохезионната политика на Европейски Съюз. Дигитализация на общините и районите ". Церемонията се организира с поддръжката на VIVACOM. Най-добре ръководените и сполучливи общини в страната бяха оповестени в петък вечер в Разлог, а на церемонията участваха ръководителят на АБГР Найден Зеленогорски, зам.-министър Министерство на регионалното развитие Деница Николова, евродепутати, кметове и общински представители, над 200 посетители и членове.
Годишните национални награди на Асоциацията се раздават в 31 категории. Освен за сполучливо ръководство, общините се отличават за направените вложения в природата и хората; за развиване на спорта и младежките дейности; за опазване и разпространение на културно-историческото завещание, за въвеждане на новаторски подходи в ръководството на общината и доста други. Основен аршин за установяване на призьорите са осъществените общински планове с ясни и устойчиви резултати. По време на награждаването Никола Гечев, шеф Корпоративни продажби от VIVACOM, акцентира загрижеността на компанията за развиването на районите в цялата страна, като посочи претекстовете за поддръжката на телекома за българските общини, а точно: „ VIVACOM преглежда връзките си с общините освен като бизнес, само че и като обществена отговорност към обществото. Ние имаме вяра, че единствено когато хората от един район имат достъп до международното познание и информация, умеят да поддържат връзка през световната мрежа и имат опция за контакти с целия свят, съответната община ще може да се развива съответно на съвременността и да е в крайник с времето “.
„ Благодарим на VIVACOM, че сме сътрудници, дружно работим по огромен план за видеонаблюдение в Козлодуй. С тяхна помощ сме осъществили детска площадка и редица празници в нашия град. Предстои реализиране на план за WiFi зони и още други начинания, които потвърждават, че нашата община е както бързо разрастваща се, по този начин и високотехнологична”, сподели Маринела Николова при приемане на наградата.
Кметове на Бургас, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Благоевград, Ловеч, Габрово, Асеновград, Кнежа, Алфатар, Лом, Земен, Нови Пазар, Дряново, Банско, Правец също бяха отличени по време на церемонията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР