Община Хасково уведомява всички заинтересовани лица, че отваря процедурата за

...
Община Хасково уведомява всички заинтересовани лица, че отваря процедурата за
Коментари Харесай

Община Хасково отваря процедурата за прием на заявления за включване в проект „Топъл обяд“

Община Хасково уведомява всички заинтригувани лица, че отваря процедурата за банкет на заявки за включване в проект „ Топъл обяд “ на територията на Община Хасково. 

Проектът се финансира от Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година от Европейски обществен фонд плюс.

      Заявленията – заявления ще се одобряват в работно време в Салон за административно обслужване /Касов салон/ на Община Хасково от 03.10.22 година до 10.10.22 година /вкл./, като лицата кандидат-потребители по плана ще бъдат утвърдени от Държавно стопанско предприятие – гр. Хасково до запълване на броя от 700 консуматори.

Допустимите целеви групи избрани според Раздел II, член 6 от Наредба РД-06-53 от 17.09.2021 година за реда и изискванията за установяване на целевите групи по процедурата за кандидатстване са:
лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си;лица, обект на обществено подкрепяне, в това число и от кръга на лицата по член 4, алинея 1 от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от допълнителна подкрепа;лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ;лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане;скитащи и бездомни лица.
Кандидатите следва да подадат следните документи:
1.Заявление-декларация по пример (Приложение 1 към Методиката);
2.Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация. (Приложение 6 към Методиката) – попълня се от претендент – потребителите и от всички пълнолетни членове в техните фамилии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР