Община Бургас ще улесни възрастните хора – потребителите на Социалния

...
Община Бургас ще улесни възрастните хора – потребителите на Социалния
Коментари Харесай

Общината помага на възрастните хора да получат по-лесен достъп до ваксина

Община Бургас ще улесни възрастните хора – потребителите на Социалния патронаж и членовете на пенсионерските клубове, които заявят предпочитание да се ваксинират, без да се постанова да чакат пред имунизационни пунктове и лекарски кабинети.

Услугата започва, откакто близки на възрастни и трудноподвижни хора, които живеят в чужбина, са поискали подпомагане за имунизацията им вкъщи или в пенсионерския клуб в региона им.

Възрастните хора, които желаят да се ваксинират, би трябвало да се запишат при ръководителите на пенсионерските организации, които ще дават описите на Община Бургас за обезпечаване на медицински екипи от РЗИ в клубовете.

На трудноподвижните консуматори на Домашния обществен патронаж, които са в неспособност да излизат, също ще бъде предоставена опция за имунизация на място в домовете им. В мобилния екип ще има доктор и обществен служащ от патронажа, който познава възрастните хора и здравословното им положение. Преди това искащите да бъдат имунизирани вкъщи консуматори би трябвало да се запишат, като позвънят на следните телефони на Домашния обществен патронаж: 056 813 463 и 056 813 464.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР