Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в

...
Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в
Коментари Харесай

Кметът на Бургас предлага ремонт на медицинските кабинети

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психологично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната бележка ще бъде прегледана на идното съвещание през януари на Общински съвет - Бургас.

Намерението на локалната администрация е квалифицираните планове, взаимно с трите общински лечебни заведения, да бъдат подадени за финансиране към Фонд " Условия на труд ". Последният е основан да финансира действия за възстановяване на микроклимата и средата на труд в обекти с национално и районно значение, като реорганизация на обекти, модернизиране на технологии и уреди, рационализиране системата за попречване на опасности на работното място, възстановяване на санитарно-хигиенните условия и други.

В докладната бележка на кмета се споделя още, че в Бургас има осем общински лечебни заведения, всяко едно от тях с друга нужда от възстановяване на изискванията на труд. След изработен разбор на факторите на средата в тях, са готови първите планове за три общински лечебни заведения - Център за психологично здраве " Проф. доктор Иван Темков ", Диагностично-консултативен център I и Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмофтизиатрични болести.

За 65 години от основаването си, Центърът за психологично здраве в Бургас не е преустановявал активност. Към сегашния миг ЦПЗ-Бургас е единствената конструкция на територията на област Бургас, обслужваща 13 общини с население 442 000 души. Центърът разполага с 66 болнични стаи и още 55 кабинети за лекари, експерти по здравни грижи, обществени служащи, психолози и други. С цел обезпечаване на отоплението на постройката и възстановяване микроклимата е належащо да се направи ремонт на отоплителната апаратура в Центъра като се подмени остарелия и амортизиран с нов водогреен казан.

Ремонт ще бъде осъществен и в лечебните кабинети, лаборатории и манипулационни на най-голямата конструкция за извънболнична здравна помощ в Бургас - Диагностично-консултативен център І. През 2020 година постройката на ДКЦ I бе актуализирана, само че от ремонт се нуждаят още осветлението и вътрешните пространства - микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните. В медицинския център работят 39 лекари от разнообразни специалности, които правят диагностика, лекуване и профилактика на остри и хронични болести.

Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмофтизиатрични болести е единственото лечебно заведение в Бургаска област, което реализира лекуване и диспансерно наблюдаване на заболели от туберкулоза и прави цялостен цикъл на диагноза, лекуване и дълготрайно наблюдаване на заболели с белодробна патология. От възстановяване изискванията на труд там се нуждаят и Консултативно-диагностичният блок, и Стационарният блок. В болничното заведение има потребност от пребоядисване на стени и тавани, замяна на подови настилки с нови с антибактериално покритие, нова дограма, промяна на електрическата апаратура и ново осветяване. От ремонт и полагане на антибактериално покритие по стени се нуждаят общо 30 болнични стаи и стълбището.

Това са първите общински лечебни заведения, за които администрацията към този момент има готови планове и при утвърждение от локалния парламент, могат да започват действителните ремонтни действия. След това Община Бургас ще продължи да работи по правене на планови оферти и за останалите лечебни заведения, съгласно съответните им потребности, за възстановяване на изискванията на труд и лекуване в тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР