Община Благоевград предостави над сто напълно обзаведени жилища за семейства,

...
Община Благоевград предостави над сто напълно обзаведени жилища за семейства,
Коментари Харесай

Община Благоевград предостави над 100 жилища за украинските бежанци

Община Благоевград даде над 100 изцяло обзаведени жилища за фамилии, наранени от войната в Украйна.

Свободните жилища се намират в една от трите жилищни здания, които бяха издигнати с европейски средства като обществени жилища в квартал „ Освобождение “. За да могат да се употребяват в изключителна обстановка за други цели беше належащо позволение от ръководещия орган и единодушие на общинския съвет.

На изключителна сесия през днешния ден предлагането на кмета Илко Стоянов беше гласувано и в изцяло обзаведените жилища към този момент могат да се настаняват и бежанци. Информацията за това е подадена в националния координационен център.

" Предоставянето на общинските обществени жилища за хората, бягащи от войната, няма да наруши процеса на социално-икономическа интеграция на нуждаещите се фамилии ", акцентира кметът Илко Стоянов.

Всички, които дават отговор на критериите, ще бъдат настанени. 141 са са свободните жилища в постройките, издигнати за тази цел.

Към момента бежанците, открили се в Благоевград, са 17, като по-късно през днешния ден ще дойде още една група от Украйна, която ще бъде настанена в университетския център „ Бачиново “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР