Община Благоевград организира Обществено обсъждане на проекти за поемане на

...
Община Благоевград организира Обществено обсъждане на проекти за поемане на
Коментари Харесай

Важно ! Община Благоевград  организира  Обществено обсъждане на проекти за поемане на дългосрочен общински дълг

Община Благоевград провежда Обществено разискване на планове за вдишване на дълготраен общински дълг. Ето какво споделят от общината:

Уважаеми съграждани ,

На съображение член 15, алинея 1 от Закона за общинския дълг и в осъществяване на член 4, алинея 2, т. 1 от Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на публично разискване на планове за вдишване на дълготраен общински дълг на Община Благоевград и по реда на член 4, алинея 2, т. 6 от Наредбата, насочвам покана до локалната общественост за обществено разискване на капиталово желание, за финансирането на което Общината възнамерява да поеме дълготраен дълг посредством финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове – финансов медиатор ръководен от „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ - ЕАД.

Дата на осъществяване на разискването: от 31. 01. 2022 година до 06. 02. 2022 година в това число
Място и ред за осъществяване на разискването: Поради оповестена изключителна епидемиологична конюнктура общественото разискване ще се организира неприсъствено в границите на 7 календарни дни, като се дава опция на заинтригуваните страни да внесат своите оферти на електронен адрес: com или в деловодството на Община Благоевград.

Основни параметри:
Предназначение: Финансиране на допустимите разноски по капиталовото желание „ Scapto Therme AquaPark Bachinovo “ - изцяло саниране, възобновяване и мощно разширение на съществуваща зелена паркова зона по поречието на р. Бистрица, създаване на площадки за общо налични типове спорт навън, създаване на зони за отдих, главен ремонт и реорганизация на аквапарк Благоевград, както и реорганизация на съществуващи и основаване на нови паркинги.
Размер: до 17 784 538 лв..
Срок за прилагане и издължаване: до 240 месеца
Източници за обслужване: генерирани лични доходи от ръководство на инвестицията, сегашни и бъдещи парични вземания, представляващи сегашни и бъдещи лични доходи на община Благоевград.
Начин на поръчителство: основаване на залог върху сегашни и бъдещи парични вземания, представляващи сегашни и бъдещи лични доходи на община Благоевград.
Лихвен %: образуван на база Референтен лихвен % плюс надбавка, в размер на 0. 65% годишно към датата на договаряне /към 01. 01. 2022 година РЛП е в размер на 0%/.
Срок и метод на асимилиране: до 31. 12. 2023 година
Усвояването на средствата ще се прави поетапно след показване на разходо-оправдателни документи и съгласно обособените стадии от осъществяването.

Условия за погасяване:
Погасяване на главницата: гратисен интервал за погасяване на главницата - 36 месеца, в това число периода за асимилиране и 204 месечни погасителни вноски, съгласно подписания договор;
Погасяване на лихвата: прави се ежемесечно, считано от датата на асимилиране, начислена върху размера на усвоената част.
Място и време за свободен публичен достъп до материалите за капиталовото желание – безграничен достъп, считано от 24. 01. 2022 година на интернет страница: www. newblg. bg.

Становища и оферти по желанието за вдишване на дълготраен дълг могат да се изпращат на електронния адрес на общината или в деловодството на Община Благоевград.


ИЛКО СТОЯНОВ
Кмет на Община Благоевград



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР