Община Благоевград е подала проектно предложение по ОП Региони в

...
Община Благоевград е подала проектно предложение по ОП Региони в
Коментари Харесай

Благоевград кандидатства за мобилни центрове за отпадъци

Община Благоевград е подала планово предложение по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за слагане на мобилни центрове за боклуци. Предвижда се да бъдат закупени съвременни и атрактивни уреди за разделно събиране. С оглед подвижността на съдовете, те ще могат да бъдат позиционирани на разнообразни места на територията на общината. По този метод ще бъде обезпечена опция за предаване на боклуци от семействата, които могат да се рециклират и употребяват наново.

В рамките на предлагането са планувани и  ограничения за разпространение на изгодите от разделното събиране на боклуци от опаковки.
Подаденият план носи названието „ Изпълнение на демонстрационен план за разделно събиране на боклуци от семействата на територията на гр. Благоевград “, а цената е 390 844,35 лева, напълно безплатна финансова помощ от ОПОС 2014-2020 година Индикативният период за осъществяване е 14 месеца.

Предложението е по Процедура № BG16M1OP002-2.009 „ Изпълнение на демонстрационни планове в региона на ръководството на отпадъците “ по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “,

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР