Община Белене получава подкрепа от неправителствени организации за реализиране на

...
Община Белене получава подкрепа от неправителствени организации за реализиране на
Коментари Харесай

В Белене ще строят мемориален комплекс в памет на жертвите на тоталитаризма

Община Белене получава поддръжка от неправителствени организации за осъществяване на концепцията за създаване на мемориалния комплекс в памет на жертвите на тоталитарните режими на 20-и век на остров Персин. Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция кметът на община Белене Милен Дулев.

"Освен от български Неправителствени организации, общината получава поддръжка и от непознати такива, които се грижат за сходни места наизуст ", сподели Дулев.

Наскоро представители на фондация "Остров Белене ", с която община Белене е сътрудник по плана за мемориалния парк, са били поканени и са взели участие в десетдневна интернационална конференция в Берлин. Там акцентът е бил подложен на паметта, прошката и загатна за убитите и за живота на техните палачи, уточни Дулев. Представители на община Белене са поканени за присъединяване и в сходна среща с интернационално присъединяване в Шкодра, Албания.
Кметът на община Белене напомни, че към този момент е приключен идейният план за мемориалния комплекс на остров Персин и той се надява, че идната година ще стартира същинската работа по неговото създаване като се употребява както българският, по този начин и задграничният опит.

Продължаваме работата си и откровено се надяваме, че България в най-скоро време ще има своето място наизуст за всички, потърпевши от тоталитарната система в лагери - места, които са били над 35 на територията на страната по време на режима, сподели още Милен Дулев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР