Община Балчик е първата в България, която официално забрани изграждането

...
Община Балчик е първата в България, която официално забрани изграждането
Коментари Харесай

Община Балчик забрани изграждането на 5G мрежа


Община Балчик е първата в България, която публично забрани построяването на 5G мрежа, заяви „ Про нюз Добрич “. На съвещание на локалния парламент е било взето решение да бъде натрапен мораториум за 1 година от построяването на такава мрежа.

Мораториумът е бил натрапен след подписка от 183-ма души, които имали терзания, че мрежата е рискова за човешкото здраве. Те упорстват да се създадат проучвания преди въвеждането ѝ.

" Трябва да има държавно мнение по въпроса и да се изясни какви са изгодите от 5G мрежата за популацията и стопанската система, тъй като хората са комплицирани и не знаят на кого да имат вяра. Ние гледаме трезво на нещата и не имаме вяра на тайни теории. Смятаме обаче, че би трябвало да се знае за какво тази мрежа е потребна и с какво, с цел да няма суматоха. В България обаче няма и опити за сходни проучвания ", разяснява пред „ Про нюз Добрич “ Марин Попов, представител на самодейността, която е поискала възбраната на 5G.

Част от съветниците в Балчик въпреки всичко са били " срещу " мораториума, а други са се въздържали, само че решението е било признато на 30 септември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР