Община Асеновград ще раздаде безплатно 100 български знамена на Националния

...
Община Асеновград ще раздаде безплатно 100 български знамена на Националния
Коментари Харесай

Община Асеновград раздава безплатно 100 знамена на Националния празник 3-ти март

Община Асеновград ще раздаде гратис 100 български флагове на Националния празник 3 март, оповестиха от локалната администрация. Инициативата към този момент се е трансформирала в традиция. 

Трибагрениците ще бъдат раздадени тъкмо в 12:00 часа на следващия ден пред постройката на общинската администрация. 

Идеята на управлението на общината, в лицето на кмета доктор Христо Грудев, е градът да се обагри в цветовете на българския трибагреник . Призовава се всеки, който получи знаме, да го сложи на тераса или в двор – навън пространство по този начин, че да се вижда от преминаващите. Целта е да се възроди родолюбивият дух на асеновградчани.

„ Нека дружно посредством тази акция да създадем Асеновград по-патриотичен, оцветявайки го в националните цветове на България. Инициативата към този момент се трансформира в традиция и ще продължи да се организира и отсега нататък “ , приканиха от Общината. 

Тържествената стратегия в Асеновград ще стартира на следващия ден от 11:00 часа в храм „ Св. Димитър ”. Ще бъде отслужена панихида в памет на починалите за Освобождението на България. После ще бъдат поднесени цветя и венци на гроба на прапоршчик Вишняков . От 11:30 часа на пл. „ Акад. Николай Хайтов ” ще се състои боен обред по издигане на националното знаме на България. Слово пред асеновградчани и гостите на града ще изнесе кметът доктор Христо Грудев.

Празникът ще продължи с концерт „ Обичам България ”. В него присъединяване ще вземат Елена Василева, Музейната музикална школа, Фолклорна група „ Надежда Хвойнева “, „ Театрална работилница за фантазии “, Клуб за национални танци „ Феникс “ и ПФА „ Станимака “. В празничния ден входът на Исторически музей – Асеновград ще бъде свободен за гости.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР