Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева в създалия се политически

...
Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева в създалия се политически
Коментари Харесай

„Галъп”: Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева

Обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева в създалия се политически проблем, който се насложи върху правосъдната процедура, сочат данните от изследване на „ Галъп”. Сондажът е почнал, откакто на депутата от Българска социалистическа партия бяха повдигнати обвинявания по отношение на КТБ. По време на проучването Йончева на собствен ред популяризира запис, за който се твърди, че уличава министърът на културата Боил Банов в корист.

Българите в по-голяма степен са на мнение, че протичащото се наподобява като принуда против нея. 38% споделят тази теза, а 22% са на противоположното мнение. 18% пък признават, че не се интересуват.
Йончева разкри аферата " Ало, Банов " - министърът твърди, че е рекетиран Спецпрокуратурата влезе в Министерството на културата
Затова и в избора коя от двете съществени политически сили в обществото губи от абсурда, по-губещ в публичните очи наподобява по-скоро ГЕРБ – 22% избират тази алтернатива, а 19% избират опцията „ Йончева и Българска социалистическа партия “.

Снимка: БГНЕС

Отвъд партийния конфликт обаче, 51% намират, че и двете страни ще изгубят в създалата се политическа обстановка. На този декор 41% споделят, че в случай че Йончева оглави листа на Българска социалистическа партия за евроизборите, това ще усили възможностите на алените. 46% обаче са на противоположното мнение.
Социолози: Политическите кавги водят до оттегляне на електората Според тях предизборната акция за евроизборите е опорочена и ще бъде яростна
В същото време Елена Йончева се възприема относително надалеч от нормалната партийна политика и по тази причина се употребява и с по-скоро високото за българския политически развой доверие от 34%. Това е и част от обяснението за позитивната социална реакция към нея, регистрират социолозите.

Снимка: БГНЕС

Сходна е логиката и във връзка с президентската институция. Високото доверие там и обичайна социална сдържаност към властта води и до разумна поддръжка за сериозния звук на президента Радев от последната му тирада. 67% от запитаните са съгласни с острата рецензия, а 27% не са.
Елена Йончева пусна аудиозапис, твърди, че уличава Боил Банов Според депутата от Българска социалистическа партия става въпрос за скица, с която Банов предлага процедурни хватки, с цел да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на Ларгото в размер на 700 000 лева
50% не намират директна връзка сред евроизборите и ориста на държавното управление. 43% обаче считат, че евроизборите ще играят ролята на допитване или самобитен референдум за ориста на държавното управление и ГЕРБ.

Данните са от самостоятелен бърз телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “. Проведен е измежду 800 души сред 29 и 31 януари и е почнал преди абсурда към Боил Банов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР