Обществото очаква едно по-широка коалиция за съставянето на правителство, защото

...
Обществото очаква едно по-широка коалиция за съставянето на правителство, защото
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Обществото няма доверие в нито една партия

Обществото чака едно по-широка коалиция за съставянето на държавно управление, тъй като няма доверие в нито една партия като независимо ръководещ индивид. Това сподели в предаването „ 120 минути “ депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.
Прочетете още
„ В тази обстановка, в която се намират през днешния ден политическите партии, е доста мъчно да се наречеш балансьор. Едва ли Движение за права и свободи може да изведе страната до това положение, в което да има държавно управление. Седемте политически партии, чисто математически, няма по какъв начин да сформират държавно управление – това не може да стане без поддръжката на най-малко четири партии “, изясни той.

Според него от политическа партия ГЕРБ са изпуснали опцията да чуят какво желае обществото и да поемат отговорно задачата си, с цел да предложат държавно управление, подкрепено от най-малко четири обединения. Той посочи, че казусът им е най-много в информационната и съдружната просвета. Седемте целта на проф. Габровски не са били разисквани с политическите партии, сподели още той.

„ Тези, които не поддържаха кабинета „ Габровски “, търсиха причина да се дистанцират. Те не потърсиха метод, по какъв начин да се включат в съставянето на това държавно управление. Ако търсиш причина, постоянно можеш да намериш такава. От едната страна е Бойко Борисов, от другата – Кирил Петков. Ситуацията в страната обаче е такава, че ни вкарва в задънена улица. Светът се трансформира, само че ние не желаеме да се променим дружно с него “, сподели още Рамадан Аталай.

По думите му в Народното събрание има шест политически обединения, които са насочени евроатлантически. Поне четири или пет партии имат сходни стратегии и цели. Всички желаят да изведат страната от рецесията, да понижат инфлацията, да основат условия за напредък и обществото да има търпимо бъдеще. Проблемът обаче бил в водачите, регистрира депутатът от Движение за права и свободи.

„ Аз-ът на водачите е казусът. Една част от тях ги е боязън, тъй като знаят каква отговорност поемат. В изискванията на рецесия постоянно очакваш да натрупаш някакви негативи. Борисов се опасява, че вероятно ГЕРБ може да се изложи и по тази причина предложи държавно управление, което да не е политическо. Петков е некомпетентен – той не знае по какъв начин работят отвесно и хоризонтално институциите в България. Политическа партия с изключение на информационна просвета, нямат и съдружна “, регистрира Рамадан Аталай.

Той си представял площадката на политическите партии като една добруджанска равнища, която не е виждала дъжд от две години. В пукнатините може да вирее единствено троскота, единствено тези бурени, които няма да допринесат нищо положително за нацията, посочи още депутатът от Движение за права и свободи. Според него това, което народът е споделил на последните избори, е неналичието на доверие към политиците. Точно по тази причина обществото упорства за по-широка държавна коалиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР