Обществото ни е инфантилно, истерично, лъгано от популисти и зле

...
Обществото ни е инфантилно, истерично, лъгано от популисти и зле
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Обществото ни е лъгано за аварията в ПАВЕЦ Чаира

Обществото ни е детско, истерично, лъгано от популисти и зле осведомено от сякаш самостоятелни медии и обществени мрежи.

Това във връзка повредата в ПАВЕЦ "Чаира ".

Обществото си няма концепция какво е това. Не единствено за самата електроцентрала - с мощ съвсем колкото един блок на Козлодуй, чиста сила, която се включва единствено в пикови часове и избавя енергийната система от претоварване. През нощта, когато има остатък от блоковете на АЕЦ, изпомпва вода назад в горния язовир. Нещо като воден батерия с голяма мощ. Проектиран като допълнение към АЕЦ и за приложимост в пикови часове.

Турбините са на "Тошиба ", проектирани и поръчани още при соца, сякаш тогава заобикалят западни компании. Сега ремонтът е поверен на гаражна компания от кохортата калинки и теменужки на Борисов. И турбината гръмна. Втората не смеят да я пуснат, че и тя е ремонтирана по същия метод. Работи единствено една от четири.

Всъщност България е деиндустриализирана и у нас към този момент не могат да вършат такива поправки. Но от "Тошиба " наподобява не дават комисиони и ремонтът не е поверен на нея.

Не става дума просто за корупция. Случаят има директно отношение към националната сигурност, изключително в този момент, в енергийна рецесия.

Аварията там е признак за дълбокия разпад на страната. Той продължава, не стопира. Популистът Борисов приказва за огромните си триумфи в неговото ръководство. Минали са 32 години от рухването на Живков и комунизма, а като пътуваш из страната България наподобява на прекарала война, обезлюдени села, буренясали ниви, градчета единствено с кръчми и магазинчета, огромни градове с молове и магазини за мода, която купува 5% от популацията. И тук там цехове, на един от които е поверен ремонта на това скъпо оборудване, основано от японци.

Разпадът на страната продължава и единствено почистване на останките от Борисов може да спре това.

Но недоразвитото и неинформирано общество не може да го проумее и да канализира ползите си. Корумпирани медии незабавно ще тръгнат да изясняват, че не е по този начин, а другояче и т. н.

Иван Бакалов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР