Общата цена на акциите и облигациите на световните пазари за

...
Общата цена на акциите и облигациите на световните пазари за
Коментари Харесай

Срив на общата цена на акциите и облигациите в света

Общата цена на акциите и облигациите на международните пазари за 6-те месеца от април до септември е паднала с 44 трилиона $. А на тримесечна база, това е най-големият спад в историята на търговията с скъпи бумаги. Това заяви японският бизнес вестник Nikkei, базирайки се на калкулации на специалисти, представен от ТАСС.

По-конкретно, общата цена на облигациите през този интервал загуби $20 трилиона и доближи равнище от $125 трилиона. Акциите на международните финансови пазари поевтиняха като цяло с 24 трилиона $ до 86 трилиона $.

Според специалистите от Nikkei, това е най-голямото понижение от 2001 година насам, което надвишава мащаба на загубите по време на международната рецесия от 2008 година.

Основната причина за огромния спада на цените на акциите и облигациите е внезапното повишение на лихвите по заемите в множеството от водещите индустриални страни, в полза на битката с инфлацията, счита японското бизнес издание. В същото време това лимитира бизнес интензивността в световен мащаб, отбелязва Nikkei.
 Обемът на сливанията и придобиванията в света доста понижава - какви са аргументите
Обемът на сливанията и придобиванията в света доста понижава - какви са аргументите

Обемът на покупко-продажбите през третото тримесечие има изключително огромен спад в Съединени американски щати
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР