Общата стойност на дарените средства е 80 000 лева, с

...
Общата стойност на дарените средства е 80 000 лева, с
Коментари Харесай

A1 удвои сумата, дарена от служителите си през 2020 г.

Общата стойност на дарените средства е 80 000 лв., с които бяха подкрепени 9 каузив изгода на деца, хора в неравностойно състояние и животни в неволя

Средствата, дарени от чиновници на и от самата компания през миналата година, доближиха 80 000 лв. и поддържаха 9 разнообразни дела в интерес на деца, хора в неравностойно състояние и животни в неволя. Като обществено виновна компания А1 поддържа дарителството на работното място от 2003 година. В началото на 2020-а А1 даде обещание да удвои дарената от чиновниците сума през годината. В резултат към събраната в програмата сума от 40 000 лв., компанията прибави своя дял от още 40 000 лв..

Дарителството по ведомост е опция за чиновниците да подаряват ежемесечно и без старания сума по желание за разнообразни дела, като за задачата подписват еднократно контракт за подаяние. Той се подписва с фондация BCause, която провежда програмата и е сътрудник на А1 в самодейността. Всеки месец посочените суми се превеждат към фондацията, а екипът на BCause разпределя даренията към определените дела. Служителите могат да избират от 9 разнообразни дела, а сумата, с която да ги поддържат, зависи напълно от волята за щедрост на всеки чиновник и може да бъде променяна по негово убеждение.

Така от години програмата за дарителство по ведомост дава опция на фондациите да възнамеряват активността си на годишна база и да работят в условия на предвидимост и по-стабилна финансова сигурност. Чрез нея чиновниците на А1 стават посланици на положителното и на актуалните правила в международната благотворителна просвета, реализирана на работното място.

„ Подкрепата, оказана с общите старания на над 270 чиновници на А1 - участници в самодейността, е знак на вярата и споделеното положително, от които всички имаме потребност в тези предизвикателни времена. Благодарение на дарителството на работното място чиновниците на компанията имат опция да бъдат част от изключителни по план и реализация положителни каузи, които продължиха да въодушевяват екипите на А1 и през 2020 година. ” – показа Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1.

През миналата година с изключение на дарените персонални средства посредством дарителство по ведомост, чиновниците се включиха в разнообразни доброволчески акции.

През февруари беше проведена „ Вечер с идея: настолни игри в офиса “ в поддръжка на фондация „ Заедно в час “. Чрез самодейността компанията подари средства за образованието на трима учители в страната, които поддържат стотици деца в тяхното личностно израстване и обучение.

През есента чиновници на компанията помогнаха за почистването на два центъра за деца и младежи с увреждания - лечебен център „ Малала “ в кв. Гео Милев и дневен център „ Св. Врач “ в ж.к. Сердика. А в края на октомври екипи на А1 и техните фамилии се включиха в засаждането на дръвчета върху бившето бунище в Суходол, част от самодейността на Столична община „ Новата гора на София “, с което способстваха за бъдеще с по-чист въздух в огромния град.

През ноември чиновници на А1 участваха и в обичайна самодейност за кръводаряване, част от акцията на Националния център по трансфузионна хематология.

Традиционните вътрешни благотворителни базари на А1 през 2020 година бяха проведени онлайн поради обстановката в страната. По време на Великденския базар, посредством извършване на покупки или наддаване на търг за разнородни продукти, предоставени от наши сътрудници, чиновниците събраха 3 800 лв.. Сумата беше дарена на стипендиантска стратегия „ Готови за триумф “ за повече отличници от уязвими фамилии, които могат да потвърдят гения си и да продължат да се развиват. По време на Коледния базар на същия принцип чиновниците събраха близо 4 800 лв.. Сумата беше дарена на МБАЛ по белодробни заболявания „ Света София “ за закупуването на апарати за стерилизация на въздуха от вируси и бактерии в помощ на битката на медиците против COVID-19.

Дарителството по ведомост е част от цялостната политика на А1 в поддръжка на обществено виновни дела, измежду които са подкрепяне на развиването на приемната грижа в страната, спортни и културни мероприятия. През пролетта, още с началото на изключителното състояние в България по отношение на пандемията от Ковид-19, А1 предприе и огромна акция за Дигитална взаимност, с която подкрепя редица здравни заведения в страната. Дарителските начинания на А1 по отношение на битката с ковид продължиха и през цялата 2020-а година, като включваха дихателни апарати, антигенни проби за диагностициране на пациенти, финансиране на привличането на доброволци за работа в Ковид отделенията и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР