Общата стойност на бруто капиталообразуването за 2021 г., което включва

...
Общата стойност на бруто капиталообразуването за 2021 г., което включва
Коментари Харесай

Стоянов на наградите „Мистър и Мисис Икономика“: Инвестициите у нас за 2021 г. надхвърлят 18,4 млрд. лв.

Общата стойност на бруто капиталообразуването за 2021 година, което включва всички вложения от български и задгранични компании у нас, е над 18,4 милиарда лв.. Данните демонстрират растеж на Брутният вътрешен продукт от 7,6 на 100 по отношение на миналата година или 104,8 милиарда лв.. Това заяви служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на церемонията за връчване на премиите в състезанието " Мистър и Мисис Икономика ".

Той добави, че българският бизнес е адаптивен и е построил умения и потенциал не просто да оцелява в рецесиите, само че и да продължава да се развива макар тях, оповестиха от ведомството. 

" Данните за вложенията са още един знак, който демонстрира, че българските компании са смели , устойчиви и търсещи още по-добра реализация ", акцентира министър Стоянов и поздрави предприятията за поредния им труд през годината.

" Трябва да бъде отдадено внимание и на тези, които намират новаторски решения, завладяват нови пазари и регистрират триумфи там, където редица други се провалят ", сподели още икономическият министър.   

Министър Стоянов връчи премията в категория " Мисис Икономика " на Зарина Генчева , ръководещ шеф на " Моушън Артс " (дружества с комерсиална марка " Метрореклама ", " Билборд " и " Транспортна Индоор " и Аутдоор рекламна асоциация – общо с над 500 служители).

" Ролята на дамите мениджъри е основна за достиженията на стопанската система и предприятията ни и това се удостоверява от ден на ден през последните години ", съобщи министърът.  Конкурсът " Мистър и Мисис Икономика " се организира за 32-ра поредна година. Събитието се провежда от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание " Икономика ". Участие в тазгодишната гала взеха още вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров и др. 

По традиция спечелилите в състезанието получават статуетката " Рибарят и златната рибка ", направена от българския ваятел Ставри Калинов . Оскарите в бизнеса се връчват на изявени мениджъри с максимален принос за развиването на българската стопанска система през изтичащата година.  Тази година категориите в състезанието са: " Мистър Икономика ", " Мисис Икономика ", " Пазарна агресия ", " Иновации и Технологии ", " Дигитализация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР