Обща стачка срещу бюджета на правителството, свикана от Общата италианска

...
Обща стачка срещу бюджета на правителството, свикана от Общата италианска
Коментари Харесай

Стачки срещу бюджета обхванаха 11 италиански региона

Обща стачка против бюджета на държавното управление, свикана от Общата италианска конфедерация на труда (CGIL) и Италианския съюз на труда (Uil), е в ход през днешния ден в 11 италиански района, заяви РАИнюз. Италианската конфедерация на профсъюзите на трудещите се (Cisl) е срещу стачните дейности, заяви Българска телеграфна агенция.

Стачката ще засегне най-много превоза - рейсове, метро и влакове, и има риск да сковава най-много огромните градове - Рим, Милано и Неапол.

Новата вълна стачки поставя завършек на седмица на районни митинги, проведени от двата водещи синдиката. Първият бе в понеделник (12 декември) в Калабрия, вторият във вторник (13 декември) в Сицилия и Умбрия, сряда (14 декември) в Трентино-Алто Адидже, Вале д‘Аоста и Венето и четвъртък (15 декември) в Марке, Абруцо и Пиемонте.

Днешните протестни дейности ще се проведат в областите Трентино-Алто Адидже, Базиликата, Кампания, Емилия-Романя, Фриули-Венеция Джулия, Лигурия, Ломбардия, Молизе, Сардиния, Тоскана и Лацио. Местният публичен превоз ще стопира в разнообразни часове в обособените градове.

Междувременно влаковете стрели (Frecce) и други влакове на дълги дистанции на " Трениталия " (Trenitalia) ще се движат по разписание.

Списъкът на настояванията на синдикатите за корекции в бюджета е дълъг, отбелязва РАИНюз. Сред тях са 5-процентно данъчно облекчение за заплати до 35 000 евро, постепенна данъчна промяна (тоест без плосък данък), облагане с налози на спомагателните облаги, които да се употребяват във фонда за взаимност, преразглеждане на пенсиите, запаси за обучение и опазване на здравето.

Италианската конфедерация на профсъюзите на трудещите се обаче е срещу стачните дейности. " Опитваме се да поправяме и подобрим неща, които не вървят ", сподели генералният секретар Луиджи Сбара, който приказва за " светлини и сенки ". Според него не може да се каже, че няма нищо позитивно в бюджета и когато се прибягва прекалено много до стачки, то това се трансформира в обред, който не създава резултати, смъква тежестта от плещите на чиновниците и трансферира спора в фирмите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР