Обща национална стачка срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон

...
Обща национална стачка срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Обща стачка пак блокира Франция

Обща национална стачка против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон през днешния ден още веднъж блокира Франция, оповестиха локалните медии. Протестът стартира през днешния ден и ще продължи три дни.

Основните профсъюзи приканиха да се включат чиновниците в парижкото метро, жп бранша, енергетиката, както и здравните служащи, учители, юристи и водачи. Само две от 14-те линии на метрото в Париж работят обикновено, фрапантно са понижени броят на градските рейсове, влакове, и други Националната жп компания SNCF също работи със мощно стеснен потенциал. Стачката в авиосектора ще докара до анулация на полети, като се чака най-засегнати се чака да бъдат тези на къси и междинни дистанции, предизвестиха от френският народен авиопревозвач " Ер Франс ". 

Французите стачкуват против пенсионната промяна повече от месец. Тя планува въвеждането на универсална система за пенсиониране, с която да се уеднаквят настоящите в момента 42 пенсионни режима в страната, както и премахването на специфичните режими, които дават право за ранно пенсиониране на избрани категории чиновници. Сред тях са работещите в транспортния бранш.

От Министерство на външните работи в София предлагат на българските жители, които пребивават или планират пътуване във Франция, авансово да се осведомят за настоящата конюнктура поради упования транспортен безпорядък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР