Обширна публикация в БЛИЦ от преди време под заглавие „Как

...
Обширна публикация в БЛИЦ от преди време под заглавие „Как
Коментари Харесай

Експерти обявиха списък с 15 лесни упражнения, които помагат да се справим бързо с вегетативно-съдовата дистония

Обширна обява в БЛИЦ от преди време под заглавие „ Как да се оправим с вегетативната дистония” и до през днешния ден е обект на нараснал интерес от страна на читателите поради все по-нарастващите недоволства от това положение.

Дистония, невроза на сърцето, респираторна невроза, ангионевроза - доста наименования на едно и също положение. Да, положение, а не болест, тъй като при него няма никакви органични промени в органите.

Пълно “безредие” във вегетативната нервна система е съществена причина за многочислените премеждия на хората с такава диагноза. Как да се помогне на болен, който се оплаква от задъхване и дефицит на въздух, в случай че няма никакви проблеми с дихателната система?

Какви медикаменти да се предпишат на човек, който разказва всички признаци на сърдечния припадък, само че има безусловно крепко сърце? Основната причина за многочислените премеждия на хората с вегетативно-съдова дистония се заключава в едно: различие и безвластие в самата вегетативна нервна система.

Тази система играе доста значима роля в нашия организъм, даже ще я назовем “административна”. Тя управлява и ръководи всички процеси в жизнеността и функционалностите на всички органи. Когато би трябвало, вегетативната нервна система ни активизира за битка със стресовете. Или противоположното - дава ни команда “свободно”.

В тези процеси може да си помогнем с няколко елементарни извършения. След 2-3 дни ще се почуствате доста по-добре.

Упражненията се извършват по следния метод – мускулите се напрягат оптимално за 10 секунди, по-късно се отпускаме и се стараем да почувстваме топлота и тежест в мускулите. Подобрява се циркулацията на кръвта.

1. Повдигаме веждите по този начин, че да почувстваме напрежение в челото и главата чак до тила. След 10 секунди се отпускаме. Стараем се да напрягаме единствено нужните в тази ситуация мускули. Дишаме умерено, без да задържаме дишането при поемане.

2. Присвиваме очи, мръщим носа, оголваме горните зъби по едно и също време и вършим гримаси.

3. Правим холивудска усмивка, напрягаме брадичката и я вмъкваме в шията.

4. Държим ръцете пред себе си, стискаме юмруци, свиваме ръцете в китките напрегнато като тилната страна на юмрука е към лакътя.

5. Сядаме на стол, ръцете са едвам сгънати в лакътя, краката са малко разтворени. Слагаме ръцете сред тях и вършим противодействие – лактите встрани, а коленете се съпротивляват.

Останалите 10 извършения, които оказват помощ да се оправим бързо с вегетативно-съдовата дистония четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР