Образуваха седем досъдебни производства за нерегламентирана търговска дейност, свързана с

...
Образуваха седем досъдебни производства за нерегламентирана търговска дейност, свързана с
Коментари Харесай

Разбиха схема за незаконна търговия с цветни метали, осем мъже са задържани

Образуваха седем досъдебни производства за нерегламентирана комерсиална активност, обвързвана с изкупуване на черни и цветни метали след огромна акция в Бургас, оповестиха от полицията.

Задържани осем души - на възраст от 20 до 50 години, всички престъпно проявени. Към момента не престават процесуално-следствените дейности по документиране на незаконната активност / разпити, изземване на материални доказателства, огледи в пунктовете и други.

Събирането на материалите по досъдебните производства се реализира под директното управление и контрол на Бургаска районна прокуратура.

Извършени са инспекции в разнообразни противозаконни пунктове, ситуирани на територията на кв. „ Победа ", като са открити близо 5 тона железни боклуци, 300 кг цветни метали - мед - добити в по-голямата си част, посредством отрязване на проводници от съществуващи кабелни мрежи за разпространяване на интернет, телефони и телевизия.

Иззети са и седем търговски кантара, с които противозаконните пунктове са били оборудвани. По данни на „ търговците " изкупната цена на черните метали била 0.30 лева за кг - за информация в лицензиран пункт, работещ с регламентирано работно време и водещ отчетност на лица, предаващи черни и цветни метали, изкупната цена на черни метали е сред 0.40 - 0.45 лева

Тоест нелицензираните пунктове в св. „ Победа " на практика са работели през цялото денонощие, като лица, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност.

Събраните в нелегитимните пунктове метали след това са излъчени в легални пунктове, ситуирани на територията на Бургас и Ямбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР