Образователното министерство пусна анкета сред родителите, за да проучи нагласите

...
Образователното министерство пусна анкета сред родителите, за да проучи нагласите
Коментари Харесай

МОН пита родителите как да заработят детските градини

Образователното министерство пусна анкета измежду родителите, с цел да изследва настройките им да бъдат ли отворени детските градини у нас. Тя ще остане дейна до 18-ти май, прецизираха от МОН.

Анкетата е публикувана до родителите по мейл. 

В нея написа, че е належащо Министерството на образованието и науката да изследва настройките на родителите на деца, записани за предучилищно обучение по отношение на техните упования и потребности за възобновяване на работата на детските градини.

Резултатите от анкетата не могат да бъдат само съображение за взимане на решение по отношение на възобновяване на работата на детските ясли и градини, само че са значим индикатор за настройките по този въпрос и предстоящите условия, при които това да се случи.

В нея има въпроси от вида за развъждането на детето ви по време на изключителното състояние, както и дали сте получили методическа поддръжка от учителите в детската градина по време на изключителното състояние.

Родителите би трябвало да посочат по кое време биха пуснали децата си на детска градина, при какви условия биха създали това и какви стъпки би трябвало да се подхващат съгласно тях за задачата.

В анкетата има и въпроси по отношение на това какъв брой хлапетата от фамилията посещават забавачки и кой се грижи за тях, до момента в който в интервала на изключително състояние.

От МОН изследват и дали в фамилията има работещ на „ първа линия ”.

Към момента държавното управление се въздържа от предприемането на тази стъпка. Преди седмица министър председателят Бойко Борисов съобщи, че детските градини и ясли остават изрично затворени.

Образователният министър Красимир Вълчев пък уточни, че отварянето на забавачките крие опасности поради ежедневната връзка на огромен брой деца. Той изясни, че предвид на ежедневното взаимоотношение на децата в една градинска група има риск в случай че едно от хлапетата е инфектирано с ковид, рискът на заболеваемост в нея да скочи на 10.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР