Образователното министерство планира да промени учебните програми, така че те

...
Образователното министерство планира да промени учебните програми, така че те
Коментари Харесай

Голяма промяна в образованието, какво изчезва от учебниците

Образователното министерство възнамерява да промени образователните стратегии, тъй че те да бъдат изчистени от непотребната фактология. Това разгласи в изявление за бТВ заместител просветният министърът Мариета Георгиева.

„ Промените бяха подбудени най-много от общото мнение в системата, че е по-добре изпитите за 7 клас да се изтеглят оптимално към края на образователната година, с цел да могат децата да упражняват умерено всичко, което са взели през годината като образователен материал. Освен това, те ще имат и малко повече време за подготовка “, разясни тя.
-->
Георгиева призна, че настояването е било тези изпити да се организират в последните дни на втория образователен период. Експертите в МОН обаче са решили да ги реалокират единствено с една седмица. „ Решихме това доближаване към края на образователната година да стане последователно “, изясни зам.-министърът, допълвайки, че главният акцент е спокойствието на децата, а не комфорта на учителите.

Тя повтори още веднъж, че външните оценения след 7 клас ще се проведат на 17 юни и на 19 юни 2024 година, а тези за 10 клас ще са на 10 юни и на 12 юни 2024 година

„ Не мисля, че подобен вид смяна може непосредствено да даде отражение върху крайният резултат, само че чакаме децата да са по-спокойни, а оценките им да са по-добри. Но несъмнено това не е инструмент, който може съществено да реши съществуващите проблеми и провокации “, сподели още Мариета Георгиева.

Коментира и казуса с грешките при регулиране на писмените работи на учениците, както и дозата субективизъм в този развой. „ Това е идната тематика. Нашата задача е да създадем едно надълбоко преосмисляне на това, какво желаеме да реализират нашите деца при завършването на избран стадий от образованието си “, сподели зам.-министърът на образованието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР