Образователните институции да не се използват за предизборни изяви. Политическите

...
Образователните институции да не се използват за предизборни изяви. Политическите
Коментари Харесай

МОН с много важно предупреждение

Образователните институции да не се употребяват за предизборни изяви. Политическите въздействия не трябва да влияят върху системата. Това подсети министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов на началниците на районни ръководства, с които разискаха идния старт на образователната година, оповестиха от Министерството на образованието.

Съгласно законите за държавния чиновник и за предучилищното и учебното обучение системата е деполитизирана. И не трябва да бъде обект на политически изяви, добави проф. Пенов.

Министърът изиска от началниците на РУО-та информация за цялостната материална база в учебните заведения. Целта е да можем да преценяме физическата среда, нужна за образованието на децата, стимулира се проф. Пенов.

Като една от най-важните идни действия министърът дефинира задействането на Механизма за обсег, който изисква взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. На равнище изпълнителна власт към този момент сме говорили и с други сътрудници – Министерство на труда и обществената политика и Министерство на вътрешните работи, сподели проф. Пенов. Това ще бъде една от водещите действия, добави министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР