Образованието на XXI в. не е само знания, но изграждането

...
Образованието на XXI в. не е само знания, но изграждането
Коментари Харесай

Вълчев: Образованието на XXI в. е изграждане на умения и отношения

Образованието на XXI в. не е единствено познания, само че построяването на умения и връзки. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес бе подписано съглашение за съдействие сред Министерство на културата и Министерство на образованието и науката. Предмет на съглашението е разширение ползите на децата и учениците към българската еднаквост, обичаи, история и модерни форми в региона на театралното, музикалното и танцовото изкуство, както реализиране на ограничения и действия сред институциите в системата на предучилищното и учебното обучение и държавните културни институции в региона на театралните изкуства в системата на министерството на културата.

Министърът на образованието напомни, че в действителност първо съглашение са подписали предходната година. „ Не е толкоз само значим актът на допълнение на това съглашение, а това желаеме да организираме поредна политика на разширение на просветителната среда на учениците “, сподели той. Красимир Вълчев напомни, че предходната година стартирали като част от националната стратегия „ Съвременна просветителна среда “ модулът „ Музеите като просветителна среда “. „ Над 5000 възпитаници са посетили музеи. Това не е малко, само че не е и доста. Нашата упоритост е доста повече възпитаници да имат опция да посетят разнообразни културни институции, да има доста повече междуучилищни изяви, доста повече действия по ползи в региона на изкуствата, които да се организират с други организации освен в региона на изкуствата. Тази година разширяваме към театралните изкуства програмата, надлежно и съглашението е причина за това “, сподели министърът.

Красимир Вълчев уточни, че през вчерашния ден на съвещанието на Министерски съвет одобрили националните стратегии за развиване на образованието за 2019г. Отново има модула в програмата, само че този път той не е музеите, а културните институции като просветителна среда. „ Един от целите ни през тази година, ще бъде ние дейно, поредно да въведем т. н. компетентностен метод в система. Той е заложен в Закона за предучилищното и учебното обучение. Образованието на XXI век не е единствено познания, само че построяването на умения и връзки. Много значима част са изкуствата в тази политика, доста значимо е във всеки един част ние да предизвикваме интереса, желанието за учене да вмъкнем разнообразни ползи, дисциплини във всеки един час, само че и по линия на извънкласната действия, по линия на партньорство с други институции, също по този начин ние би трябвало да проведем този компетентностен метод “, сподели просветителният министър. Той уточни, че готвят също по този начин и стратегия с Българска академия на науките повече възпитаници да посетят институтите и музеите на Българска академия на науките.

„ Ние сме надълбоко уверени, че културата и образованието са дружно, те ще вървят дружно и отсега нататък и постоянно са били дружно. Колкото повече обществото ни си дава сметка за това, толкоз по-добре за нашето обществото, за нас самите като жители на нашата Република България “, сподели зам.-министърът на културата Румен Димитров. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР