Обрат във времето ни предстои днес. До часове всичко ще

...
Обрат във времето ни предстои днес. До часове всичко ще
Коментари Харесай

Обрат във времето! Големи изненади до часове

Обрат във времето ни следва през днешния ден. До часове всичко ще е друго от през вчерашния ден, когато се радвахме на доста слънце и типични летни жеги.

Жълт код е разгласен за цялата страна поради предстоящи интензивни превалявания и гръмотевични стихии.
-->
Във всичките 28 области на страната е в действие предизвестието, като ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Очакваните количества превалявания в някои региони ще са 5-10 mm, на обособени места до 25-30 mm.

В понеделник с сдържан запад-северозападен вятър ще прониква студен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В утринните часове, основно в западната половина от страната, а към и след обяд и в Източна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места явленията ще бъдат интензивни и има условия за градушки. По-късно вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 28°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и до края на денонощието на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб, сутринта - най-вече от юг, към и след пладне - от изток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от н. Калиакра е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици, на повече места и по-значителни - преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29° и 34°, по Черноморието - сред 26° и 28°. И в сряда ще се задържи най-вече слънчево. По-късно денем, под въздействие на преминаващо северно от страната атмосферно разстройване, над Северна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР