Обрат! Три дни в Созопол, Китен или Приморско, вместо ден

...
Обрат! Три дни в Созопол, Китен или Приморско, вместо ден
Коментари Харесай

ОБРАТ! 3 дни в Созопол, вместо ден в Гърция

Обрат! Три дни в Созопол, Китен или Приморско, вместо ден в Гърция. За новата наклонност измежду българските туристи описаха туроператори пред Нова тв. Новите правила за влизане в Гърция са отказали доста хора от уикенд море при комшиите, тъй като с PCR теста, пътя и опашките по границата ваканцията в Гърция става единствено един ден. За същата сума на родното Черноморие могат да се прекарат три дни.

ВИЖ ОЩЕ: Гърция ни дава две нощувки бонус

„ Ситуацията постанова тази смяна. За да отидем на нашето море, защото е доста по-далече 500-600 км без значение, че има автомагистрала се постанова да удължим престоя, тъй че ние започнахме тридневни пътувания за уикенда на Южното черноморие, естествено малко е мъчно до момента в който се превърти колелото и туристите стартират да се връщат ”, споделя Здравка Чимева пред Нова тв.

Първата група от Благоевград за три дни на Черно Море поведе туроператорът Таня Пенчева. До оня ден в офиса си тя уверяваше, че българските плажове си заслужават. А часове по-късно сама се качи с туристите в рейса към морето.

Уикендът на Черно море се радва на сериозен интерес, тъй като предлага доста по-дълъг престой на плажа спрямо бързите съботни почивки в Гърция.

В момента цената за три дни на Черно море е същата като цената за един ден на Бяло море. Везните изравнява PCR теста.

„ Защото това са 100 лева за теста и важи единствено за 72 часа, няма логичност да плащаш 130 лева, с цел да отидеш за един ден на гръцкото море ”, прибавя Здравка Чимева.

Поне през това лято българите всеобщо ще са на българското море, предвиждат туроператорите. В Гърция с в допълнение заплащане за тест за ковид ще отидат най-вече тези, които няма по какъв начин да върнат депозитите си за платените към този момент почивки. Шансът на курортите в южната ни съседка да наваксат евентуално ще се открие в по този начин наречения късен сезон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР