Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Зеленски похвали успехите на украинската ПВО, дрон е подпалил петролен резервоар на руско летище

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Украинският президент Володимир Зеленски похвали триумфите на украинската противовъздушна защита в отразяването на следващата вълна масирани съветски ракетни офанзиви, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Противовъздушна отбрана е свалила множеството ракети, а енергетиците към този момент започнаха да възвръщат електроснабдяването “, сподели украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на Противовъздушна отбрана, енергетиците и народа на Украйна.

„ Всяка свалена съветска ракета е изрично доказателство, че терорът може да бъде надвит “, сподели Зеленски. Украинската Противовъздушна отбрана заяви по-рано, че е съумяла да смъкна 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни против Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили задачите си.

„ За страдание има жертви “, сподели Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент сподели още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за споразумяване на предаването на Москва на останалите на територията на някогашните руски републики нуклеарни оръжия.

Документът подписан на 5 декември 1994 година взаимно от Русия, Англия и Съединени американски щати дава гаранции от страна на трите страни на Украйна, Беларус и Казахстан в подмяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия нуклеарни оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум страни се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите някогашни руски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на доста от днешните въпроси за Русия, сподели Зеленски. „ Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те сигурно ще нарушат всичко “, сподели той.

Единствено заради тази причина е належащо поредно следване на досегашната политика от „ съзнателните страни “, сподели Зеленски, имайки поради всички интернационалните сътрудници и поддръжници на Украйна.

„ Само посредством заличаване на терористичните качества на Русия, избавление на цялата ни страна и наказание на убийците, може да се реализира мир “, заключи украинският президент.
Удар на дрон е запалил петролен контейнер на съветско летище покрай границата с Украйна
Атака с дрон по летище в съветската Курска област провокира пожар в контейнер за предпазване на нефт, заяви през днешния ден губернаторът на региона, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Няма жертви. Пожарът е локализиран. Всички служби за незабавна помощ работят на място, написа губернаторът на Курска област Роман Старовойт в „ Телеграм “.

Курска област граничи с Украйна. От 24 февруари насам летището в Курск не приема самолети и от него няма полети, съобщи ТАСС.

Украйна не пое непосредствено отговорност за това, което може да се дефинира като най-далечните удари на територията на Русия, откогато Москва нахлу в Украйна на 24 февруари.
Испанската полиция прихвана още три плика, съдържащи очи на животни
Испанската полиция прихвана още три плика, съдържащи очи на животни, адресирани до посолството на Украйна в Мадрид и неговите консулства в Барселона и Малага, оповестиха източници от полицията, близки до следствието.

Миналата седмица Украйна заяви, че поредност от „ кървави пакети “ са били изпратени до нейните задачи в Европа, скоро откакто писмо-бомба се взриви в посолството на Украйна в Испания, а полицията обезвреди други, изпратени и до премиера на Испания Педро Санчес.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР