Обновеното Ferrari FXX-K Evo ще може да се кара само

...
Обновеното Ferrari FXX-K Evo ще може да се кара само
Коментари Харесай

Вижте лудото и агресивно ново Ferrari

Обновеното Ferrari FXX-K Evo ще може да се кара единствено на писта, и то не в публични надпревари. Ferrari показа новото потомство на хиперавтомобила FXX-K. Новият модел се споделя FXX-K Evo и е още по-луда и нападателна версия на така и така най-лудото и нападателно Ferarri досега. FXX-K Evo не може да се употребява по елементарните пътища, тъй като не дава отговор на условията за тях. Не може да се употребява и в публични надпревари заради същата причина.

Идеята е FXX-K Evo да бъде автомобилът с абсолютния най-много на опциите на Ferrari, когато няма никакви ограничавания. Колата може да се употребява единствено на писта, като Ferrari я държи от самото начало при себе си и провежда събития и надпревари за притежателите.
FXX-K Evo ще се създава както като обособен автомобил, по този начин и като пакет с ъпгрейди, който може да се добави към предходния модел FXX-K. От него има единствено 40 бройки, като се чака сходно число и за FXX-K Evo, въпреки Ferrari да не дава съответна численост.



Но най-интересното при FXX-K Evo са спецификациите. Автомобилът има 6,3-литров V12 мотор и електрически мотор. Само моторът генерира 850 к.с. и 749Nm въртящ миг. В композиция с електромотора общата мощ доближава 1036 к.с. и 900Nm.

Мощността се предава до колелата посредством 7-степенна кутия с двоен съединител и технологии от Formula 1. Цялата мощност отива единствено към задните колела, които са с 20-цолови джанти и 345мм необятни гуми.



Основните усъвършенствания при FXX-K Evo са в аеродинамиката. Тя генерира напън от 640 кг. при скорост от 200 км/ч и над 830 кг. при оптималната скорост. Според Ferrari това е с 23% повече по отношение на FXX-K и цели 75% повече по отношение на LaFerrari, върху която колата е основана.

За страдание, Ferrari не дава данни за достиженията на колата на писта. TopGear напомня, че FXX-K прави обиколка към пистата " Фиорано " за 1 минута и 14 секунди, което е с 5 сек. по-бързо от LaFerrari. Очаква се FXX-K Evo да смъкна това време най-малко с една секунда.



Сред по-интересните технологии в автомобила са тракшън надзор от Formula 1, нов е-диференциал от трето потомство, голям брой промени в окачването. Има и промени в интериора с нова система за телеметрия, по-ергономичен волан и други Колата би трябвало да е и по-лека, само че Ferrari не дава информация и за това. FXX-K тежи към 1255 кг. Цената също остава в загадка, само че всички към този момент са продадени на авансово определени и утвърдени клиенти.

Източник: avtora.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР