Обмисляме как малките ученици от 1 до 4 клад да

...
Обмисляме как малките ученици от 1 до 4 клад да
Коментари Харесай

Проф. Денков: Малките ученици ще са без маски

Обмисляме по какъв начин дребните възпитаници от 1 до 4 клад да са без маски в час. Това разгласи министърът на образованието проф. Николай Денков пред Нова тв. Предложението е децата да са без маски, като на всеки 15 минути прозорците ще се отварят, с цел да се проветри стаята, в случай че времето разрешава.

В детските градини малчуганите изрично ще са без маски, сподели министърът.

На 15 септември всички класове ще са в учебно заведение, тържествата в учебните дворове са навън и не ме тормозят, сподели министърът. След това районните здравни инспекции ще реешават дали учениците ще минават на отдалечено образование според от епидемиологичната конюнктура. С приоритет да учат присъствено ще са най-малките, както и учениците от седми и 12-ти клас.

Обмисля се и вид децата да бъдат тествани всяка седмица. Това може да стане със единодушието на родителите. Тестването би трябвало да бъде уместно за децата, има проби във формата на близалки, да вземем за пример, сподели проф. Денков.

С 5% са се нараснали имунизираните учители през последния месец. Надяваме се през септември да има още растеж на ваксинираните преподаватели, сподели още Денков.

По думите му, обществото не е повярвало на науката за имунизациите поради разнопосочните послания, които се насочат. Аз съм " за " имунизацията, дал съм персонален образец. Но налагането на фрапантни ограничения като наложителна имунизация не работи, споделя министърът.

Около 1% са имунизираните деца над 12 година, което също е извънредно малко. " Ако децата ви са здрави, ваксинирайте ги ", прикани министърът.

44 000 таблети са поръчани, само че част от тях ще дойдат през септември - 15 000, а останалите 25 000 - през октомври. 4000 към този момент са раздадени, сподели проф. Денков. Медиаторите потеглят още от 16 септември, с цел да работят със фамилиите и децата - първо те да влязат в клас и второ, да ги обучат.

За университетите министърът сподели, че в случай че към 1 октомври ситуацията е като в този момент, чака студентите също да стартират присъствено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР