Облегнат далеч назад, държейки се за ръба на масата с

...
Облегнат далеч назад, държейки се за ръба на масата с
Коментари Харесай

Защо Путин се е хванал за масата?

Облегнат надалеч обратно, държейки се за ръба на масата с една ръка, вторачен. Така изглежзда Владимир Путин в четвъртък на фотография в Кремъл, написа немският „ Билд “. Тогава 69-тодишният съветски президент се срещна  със своя министър на защитата Сергей Шойгу (66). Това, което тогава обиколи света, беше не толкоз наличието на диалога, а доста повече фотосите. Какво споделя позата на Путин за здравословното положение на стопанина на Кремъл? Видеото демонстрира ли, че е  болен – или нещо напълно друго, пита риторично „ Билд “

Патрисия Сентено, специалист по невербална връзка, преглежда обстановката и показва вероятните аргументи: " Или държи масата, с цел да не падне, или не му харесва това, което министърът на защитата му оповестява. Другата опция е да има стомашни болки ", счита тя. Хосе Луис Мартин Овехеро, професор по невербална връзка и обществено говорене, също е склонен:

" Може да се дължи на здравословен проблем. Може да е и несъзнателен жест на напрежение, показващ, че нещо го е предиздвикало да се почувства неловко. Това е необичайно за Путин, още повече - като се има поради присвита позиция на тялото му.

Свързан ли е жестът с дясната ръка на Путин с Комитет за Държавна сигурност (на СССР)? Много се приказва за друга физическа линия на съветския водач, а точно - неговата походка. Знае се, че когато върви, неговата дясна ръка е съвсем неподвижна, за разлика от лявата. Характеристика, която е оценена от „ Бритиш медикъл джърнъл “. Специализираното здравно издание е изследвало разнообразни видеозаписи на високопоставени съветски чиновници.

" Това може да е резултат от поведенческа акомодация, евентуално провокирана от образованията по боравене с оръжия в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), при които учащите се учат да държат дясната ръка покрай тялото си. Това им разрешава, в случай че се наложи, бързо да извадят оръжие ", се споделя в изследването, оповестено през 2015 година

Същото нещо се следи и при други висши чиновници и довереници на Путин, в това число при някогашния президент и министър председател Дмитрий Медведев, при ексшефа на администрацията на президента Сергей Иванов и на генерал-полковник Анатолий Сидоров, който в този момент е шеф на Обединения щаб на Организацията на Договора за групова сигурност. Всъщност за комплицираното име се крие военният съюз на Оперативно-наблюдателно дело.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР