Облаци и дъжд ни чакат днес. Особено в Западна и

...
Облаци и дъжд ни чакат днес. Особено в Западна и
Коментари Харесай

Дъждовете почнаха. Температурите падат

Облаци и дъжд ни чакат през днешния ден. Особено в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток и с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 17 и 22 градуса.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-23 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен, по билата сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

В сряда със слаб до сдържан изток-североизточен вятър захлаждането ще продължи - оптималните температури ще са сред 16 и 21 градуса; ще стартират постепенно да се намаляват и минималните. Ще има забележителна облачност и превалявания, основно тук-там в западната половина от страната, в югозападните региони и в региона на Западна Стара планина - към момента по-съществени като количество. Ще преръми и тук-там по Черноморското крайбрежие.

В четвъртък валежи, най-вече слаби, ще има на обособени места основно в Южна България и по Черноморието. Температурите ще са по-ниски от климатичните правила, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 15 и 20 градуса, минималните - сред 8 и 13 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР