Областният управител Станислав Дечев отбеляза Международния ден на учителя с

...
Областният управител Станислав Дечев отбеляза Международния ден на учителя с
Коментари Харесай

Губернаторът отбеляза с 200 деца Деня на учителя

Областният шеф Станислав Дечев означи Международния ден на учителя с преподаватели, шефове и възпитаници от цялата област. Домакин на честването бе НЧ “Дружба 1870 “ в Харманли, а мотивът е заключителният информативен ден „ С песни и танци другари да бъдем ”, проведен от РУО- Хасково. Той е част от план „ Твоят час “ по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “. Повече от 200 деца и учители от 10 всички общински центрове в района се включиха във форума. Официални посетители бяха Христина Боева, шеф на РУО на МОН, Лазар Додев – гл. специалист в Дирекция „ Квалификация ” в МОН, зам.-областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и Никола Зайчев – ръководител на настоятелството на читалище „ Дружба 1870 ” – Харманли.

„ Скъпи учители, бъдете все по този начин мъдри, възпитавайте и обучавайте децата ни с обич, самообладание и отговорност “, с тези думи се обърна към празнуващите през днешния ден педагози Станислав Дечев. Той посочи извънредно сполучливото ръководство и реализация на плана „ Твоят час “ в Хасковска област. „ Това е план, който като се изключи че сплоти възпитаници и учители, съумя да ангажира и родителите. Знам го от персонален опит, тъй като и в учебното заведение на моя наследник също се работи доста интензивно по плана.

Знам какъв брой увлечени са децата в извънкласните действия и в клубовете по ползи и т.н.Сигурен съм, че за две години „ Твоят час “ съумя да открие нови музиканти, художници, математици, бъдещи първенци в спорта… И тези гении в този момент седят тук пред мен в публиката или са зад кулисите “, уточни Станислав Дечев.

Поздравления към децата и учителите насочиха и началникът на РУО Хасково Христина Боева и гл. специалист от МОН Лазар Додев.

Празничният концерт стартира с осъществяване на химна на обединена Европа в осъществяване на Детски духов оркестър „ Славейковци “ при ОУ„ Пенчо Славейков ”, Димитровград с началник Коста Арнаудов. Най-доброто от своя Мажоретен състав „ Славейковци “ с началник Тихомир Митев и Детски гвардейски отряд „ Славейковци “ с началник Живко Митев. Вдъхновяващи за публиката бяха осъществяванията на групите за български национални хора при СУ„ Христо Ботев ” – Ивайловград с началник Светлана Стоева, на клуб „ Магията на танца ” с началник Аничка Павлова от НУ „ Захари Стоянов ” – Любимец, на групата за национални танци от ОУ „ Иван Вазов ” – Свиленгад с началник Ирина Симеонова, на учениците от танцов клуб „ В ритъма на танца ” при СУ „ Свети Климент Охридски ” – Симеоновград с началник Мая Гочева, на децата от ОУ„ Хр.Ботев ” – с. Долно Ботево, община Стамболово, на дребните танцьори от клуб за национални танци от НУ “Св.Св. Кирил и Методий ” – Тополовград, на клуб „ Зумба ” при ОУ „ Иван Вазов ” – Харманли, на учениците от с. Конуш, община Хасково. Финалът на концерта сложиха клуб за национални танци „ Пъстра китка ” при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „ Захари Стоянов ” – гр. Харманли с началник Виолета Желева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР