Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кметовете

...
Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кметовете
Коментари Харесай

Областният управител на Видин обсъди подготовката за изборите с кметовете на Брегово и Ново село

Областният шеф на Видин Огнян Асенов се срещна с кметовете на общините Брегово и Ново село Илиян Бърсанов и Георги Стоенелов.

Общинските кметове срещнаха регионалния шеф с настоящото положение на организационно-техническата подготовка за идните парламентарни избори, като означиха, че от страна на общинските администрации са подхванати всички нужни действия по застраховане работата на секционните изборни комисии.

 Кметовете на Брегово и Ново село означиха и положителната междуведомствена връзка и съгласуваност с органите на реда и другите териториални звена на централната изпълнителна власт.

Областният шеф обърна внимание, че е належащо кметовете да не позволяват предизборна пропаганда в общинските администрации. Служителите следва да работят в интерес на жителите, да дават административно обслужване учредено на правилото на равнопоставено отношение към всички консуматори, да извършват независимо, законосъобразно и професионално своите отговорности.

Огнян Асенов означи, че главен приоритет в работата му е организирането и провеждането на почтени и демократични избори, осигуряващи конституционното право на жителите да упражнят свободно своя глас. Областният шеф обърна внимание, че единствено със взаимни старания може да се противодейства на порочните практики за манипулиране на вота и моли кметовете на общини навреме да подават информация към способените институции при установени опити за опорочаване на изборния развой.

По време на извършените срещи се разиска и въпросът със снабдяването на нуждаещите се с дърва за огрев, за идния зимен сезон. Кметът на Брегово осведоми, че на територията на общината се установяват известни усложнения с нужните количества дърва, за което е контрактувано систематизирана информация да бъде изпратена в Областна администрация – Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР