Областният управител на Велико Търново Георги Гугучков ще търси спешно

...
Областният управител на Велико Търново Георги Гугучков ще търси спешно
Коментари Харесай

Великотърновският областен управител иска спешно съдействие от правителството за ремонт на ВиК-мрежата



Областният шеф на Велико Търново Георги Гугучков ще търси незабавно подпомагане от служебния министър на районното развиване и от държавното управление за държавно финансиране за неотложни поправки на водопроводната мрежа в района. Във Великотърновско 20 обитаеми места са на режим на водата, а в осем свищовски села беше оповестено бедствено състояние.

Георги Гугучков образува регионален спешен щаб за безводието във Великотърновско. Най-тежко е ситуацията в общините Свищов и Павликени. 

Решение от през днешния ден за на следващия ден на казуса с неналичието на вода няма, задачата е да осигурим питейна вода за засегнатите 20 обитаеми места, разяснява за БНР регионалният шеф: 

" Аз доста добре зная, че нито ще променим в този момент водопроводи, нито ще решим въпроса с водоизточниците. Мен най-много ме интересува обезпечаването на популацията с питейна и вода за битови потребности ".

Кметовете и на десетте общини в региона са декларирали, че ще намерят водоноски. От Националния боен университет могат да обезпечат 6 цистерни за питейна вода. 

Великотърновският регионален шеф Георги Гугучков ще моли за незабавно държавно финансиране на най-проблемните водопроводи в района:

" И 100 метра да се подмени тръбопровод, той води до възстановяване положението на водоснабдяването, не го взема решение. Аз съдействието ще го диря, уповавам се на някаква помощ “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР