Областният управител на Русе подкрепя инициативатаОбластният управител на Русе Анатоли

...
Областният управител на Русе подкрепя инициативатаОбластният управител на Русе Анатоли
Коментари Харесай

Издигат 111-метров пилон за българското знаме на Рожен

Областният шеф на Русе поддържа самодейността

Областният шеф на Русе Анатоли Станев поддържа националната акция „ България заслужава! “ за създаване на 111-метров стълб за българското знаме на Роженските поляни в Родопите. Проектът е на фондация „ Наследство в бъдещето “ и се осъществя посредством Национална дарителска акция „ България заслужава! “, под патронажа на президента на Република България Румен Радев. ПилонРожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде подложен на внушителната надморска височина от 1430 м.

Така националният байрак на България ще се развее на най-високия стълб на най-високото място в целия свят. Според Станев сходна самодейност е мощно респектираща и заслужава да се подходи с нужното почитание към нея.

„ Безспорно духовното единство на нацията е най-важната идея пред България през днешния ден. Нека не забравяме, че родолюбието и патриотизмът не се мерят единствено със думи, а и посредством съзидателни каузи. Единствено дружно можем да съхраним и предадем своето духовно завещание на идващите генерации, а също и да го разкрием пред света в неговата целокупност “, добавя още регионалният шеф.

В основата на пилона ще бъде обособена специфична мраморна плоча с картата на България. На нея място ще намерят послания от всички 28 области в страната. В началото на идната година се планува Областната администрация да разгласи конкурс за посланието.

Изборът на височина на пилона от 111 метра не е инцидентен – 111 000 квадратни километра е площта на България. Трите единици пък символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което имаме потребност през днешния ден, е въплътено в цифрата 1. Теглото на структурата ще е към 55 тона и тя ще е проектирана за резистентност на вятър със скорост до 180 км/ч. Самият монтаж ще се извърши с вuсочuнен кран със 70-метрова стрела. Очакванията са пилонът да бъде построен след април 2023-а.

„ Ще изградим нов привлекателен център на чистото родолюбие от българите през днешния ден за българите на следващия ден! Заедно ще издигнем народен трикольор до такава височина, докъдето стига погледът ни в небето! “, споделят уредниците.

Дарителската сметка, по която всеки може да преведе сума каквато реши е следната: IBAN: BG31DEMI92405000304216.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР