Областният управител на Пловдив води над 25 делегати на форума

...
Областният управител на Пловдив води над 25 делегати на форума
Коментари Харесай

Здравко Димитров води 25 делегати на форума на ГЕРБ

Областният шеф на Пловдив води над 25 делегати на форума на ГЕРБ в неделя, написа Марица.

На партийния конгрес по право отиват регионалният шеф, координаторът за Пловдив  и кмет  Иван Тотев, депутатите  Менда Стоянова, Димитър Лазаров и Атанас Ташков. Ще участват и Спас Гърневски, който е определен в Народното събрание с листата на ГЕРБ, само че е от гражданската квота, както и Вежди Рашидов, който е отпред на пловдивската листа.

По право във форума вземат участие и ръководителите на шестте районни структури  -  кметът на „ Централен ” Георги Стаменов, някогашният народен представител и неведнъж избиран за началник на избирателен щаб Стефан Дедев („ Северен " ), общинският консултант  Ясен Михайлов („ Западен " ),  директорът на „ Чистота " Иван Стоянов („ Източен " ),  кметът на „ Тракия " Костадин Димитров  и  общинският консултант Георги Василев („ Южен " ).

Речта на партийния водач и министър председател Бойко Борисов ще слушат на живо  и районните кметове, които не са шефове на партийните структури. Това са Димитър Колев на „ Западен ", Николай Чунчуков на „ Източен " ” и Лариса Кътова на „ Северен ", която замества задържания титуляр Ральо Ралев.

По двама делегати бяха определени в регионите още преди един месец. Район „ Централен " изпраща на конгреса общинския консултант от ГЕРБ Александър Радев, който работи в „ Жилфонд ", и Петър Ганев, чиновник в Онкодиспансера.

От регион „ Северен " за партийния конгрес отпътуват шефът на " Градини и паркове " Стоян Алексиев и шефът на ЖП възел - Пловдив Гошо Къчков, който е и общински консултант. В „ Южен " са дали своят вот за изпълнителния шеф на фондация " Пловдив 2019 " Кирил Велчев и Георги Юруков - наемател на общинско помещение в  сградата на РУМ „ Молдавия ".

Делегатите от " Тракия " са зам.-кметът Александър Държиков и шефът на " Старинен Пловдив " Йордан Илиев. Пратениците на регион " Западен " са Дамян Петров и Димитър Караилиев. Шефът на партийната организация в „ Източен " Иван Стоянов не каза кои са делегатите от техния регион с претекст, че това са партийни работи.

Основната тематика на форума е анализът на присъединяване на ГЕРБ във вота за европарламента. Партията на Борисов беше подкрепена в Пловдив от 35% гласоподаватели, което е 10 на 100 преднина пред Българска социалистическа партия.

 В пловдивската организация обаче тръпнат в очакване какво ще каже министър председателят за локалните избори, какви инструкции ще даде и кого ще уточни за кандидат-кмет на града. По-печените политици обаче допускат, че това ще стане ясно едвам през септември, макар че за локалната власт евентуално ще гласуваме на 26 октомври.

Според партийния правилник номинациите за кмет на община, кметове на регионите и листата на общински съветници се вършат в районните структури. След  това се пресяват в градската централа, само че най-после тежката дума има Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР