Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи пред БТВ, че

...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи пред БТВ, че
Коментари Харесай

Д.Каназирева: В с.Ягодово тече незаконен добив на инертни материали

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева заяви пред БТВ, че регионалната администрация е сезирана предходната седмица за нелегално хранилище за боклуци в землището на село Ягодово край Пловдив., от което страната е ощетена с милиони левове. Чували с боклуци са изхвърлени в река Чая, където се добиват и инертни материали. От регионалната администрация е направена цялостна инспекция по сигнала.

„ Тук тече добре проведен противозаконен рандеман на инертни материали от години, в резултат на което се образуват котловани в дълбочина 5-6 метра, те са запълвани с боклуци, което също е нелегално “, съобщи Дани Каназирева. По думите ѝ тук на надалеч по-ниска такса се депонират боклуци. " Територията, за която става въпрос е 40 дка, инертните материали по прогнози са над 200 000 кубични мерта, всичко се прави без нито едно позволение ", означи тя.

Имотите са частни, единствено два от тях са на община Родопи.
Кметът на село Ягодово Димитър Дешев, уточни, че за сметището са подавани неведнъж сигнали до всички институции, само че без резултат.

Според специалист от регионалната администрация, има информация, че при добива на инертни материали се е стигнало до подпочвените води и по този начин има действителна заплаха от замърсяването им. Откакто тече инспекцията, не са забелязвани камиони, които да идват да изхвърлят боклуци.

Басейнова дирекция е взела проби от река Чая, които не демонстрират замърсяване на водата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР