Областният управител на област Пловдив Илия Зюмбилев бе домакин на

...
Областният управител на област Пловдив Илия Зюмбилев бе домакин на
Коментари Харесай

Летище „Пловдив“ има капацитет да обработи 1 млн. пътници за година

Областният шеф на област Пловдив Илия Зюмбилев бе хазаин на среща, състояла се на 23.01.2024 година, целяща да подкрепи разширението на Фонда за развиване на летище „ Пловдив “. Тя е продължение на поддръжката от страна на страната, която регионалният шеф подсигурява при посрещането на първия полет от Манчестър на 16 декември 2023г.
На срещата бе показана управническата идея на Съвета на шефовете на летището и вижданията им за развиването му. “За последната година имаме 230 хиляди пасажери и работим в посока те да нарастват “, съобщи ръководителят на Съвета Дойчин Ангелов.
„ За реализиране на тази цел обаче е належащо подпомагане и поддръжка от страна на всички общини в Южен централен регион. Летището играе основна роля за развиването на промишлеността и туризма в целия регион “, добави той.
Зюмбилев подчертава на значимостта на летището за привличане на нови вложители и показа, че е разискал опциите за обновяване на полетите от летище „ Пловдив “ до Милано с Н. Пр. Джузепина Дзара ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Италия в Република България, която е подготвена да окаже подпомагане при договарянията.
„ До момента сме провели договаряния с 30 самолетни компании и могат да бъдат разкрити 6 дестинации за една година “, сподели Дойчин Ангелов.
Изпълнителният шеф на летището Красимир Пешев изясни, че летище „ Пловдив “ има потенциал да обработи 1 млн. пасажери за година, само че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании, по тази причина той се надява членовете на Фонда да се усилят.
„ Рекламата на общините и юридическите лица, които членуват във фонда, ще доближи до минимум 20 % от над 1 милиарда индивида, които посещават уеб страницата на Ryanair годишно “, добави той.
За да изразят поддръжката си, на срещата участваха регионалните шефове на област Смолян Захари Сираков и на област Пазарджик Валентина Кайтазова. Те се включиха интензивно в полемиката с представителите на летището и на огромна част от общините от Южен централен регион. Обсъдиха се опциите за политическа, социална и финансова поддръжка за Фонда.
Областните шефове споделиха, че ще изявят волята си за подпомагане посредством Областните препоръки за развиване, на които ще бъде прегледан въпроса за стратегическото значение на летище Пловдив и неговото действие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР