Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник

...
Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник
Коментари Харесай

Международeн фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“

Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместител регионалният шеф на област Хасково Мартин Узунов бяха посетители на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “.

Те посрещнаха вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “ се организира към този момент 25 години в Тополовград. С шествие стартира тазгодишното издание. След това се организира церемонията по издигане на знамето на фестивала на площада.  След нея жителите и гостите на града се насочиха към читалище „ Св. св. Кирил и Методий – 1894 “, където кметът Божин Божинов тържествено откри 25-тото издание на влиятелния фестивал, събрал участници от България и чужбина за поредна година.

“Огромно благодаря на десетките донори, които направиха допустимо провеждането на този фестивал. Без подозрение тази седмица ще се насладим на приятни страсти.  Желая на всички участници триумф в устрема им да завоюват сърцата на публиката и най-много да се раздават от сърце, тъй като Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “ е празник освен на душата, а и на духовното извисяване. Пожелавам Ви страхотна театрална седмица! “, пожела в словото си кметът на Тополовград.

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова насочи своите поздравления към уредниците, участниците, журито и гостите на фестивала.

„ Изкуството е по-силно от войната, по-силно е от неволите, по-силно е от нерадостите! Сигурна съм, че всеки един от нас, когато се потопи в това, което се случва на сцената, не помни всичко…! “, сподели от сцената госпожа Йотова.

Г-н Ангелов връчи приветствен адрес на кмета на Тополовград Божин Божинов, който най-сърдечно му благодари за наличието.

„ Изключително съм благополучен да бъда посетител на този прелестен празник на комедийното изкуство, пантомимата и сатирата. Този влиятелен фестивал пази жива паметта на един от най-обичаните български артисти Велко Кънев.

Неговото творчество остави богато завещание за идните генерации.

Вярвам, че интернационалният фестивал, отдаден на неговото име, ще продължи да събира на сцената на Тополовград авторитетно жури и десетки нови гении. Желая Ви здраве и триумфи! “, насочи в своите най-искрени поздравления регионалният шеф на област Хасково.

Тържествената стратегия продължи с постановката „ Народен представител “ от Бранислав Нушич.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР