Областният управител има задължения да следи за законността на територията

...
Областният управител има задължения да следи за законността на територията
Коментари Харесай

Вяра Тодева: Не виждам причина да подам оставка

„ Областният шеф има отговорности да следи за законността на територията на региона, решението ми е законосъобразно ". Това съобщи на брифинг регионалният шеф на София Вяра Тодева във връзка решението ѝ да върне за ново гласоподаване състава на комисиите в Столичния общински съвет. Вчера решението ѝ беше атакувано от общинските съветници от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които желаеха оставката ѝ. " Не виждам причина да депозирам оставка ", добави Тодева. По думите ѝ всеки може да ѝ желае оставката, само че до момента в който е регионален шеф тя добави, че ще връща всяко решение, което не е законосъобразно.

" Върнах заради позволени основни процедурни нарушавания, те би трябвало да бъдат прегласувани, в полза на жителите е всички решения да бъдат законни и взимани по законовия ред. Моята роля е да връщам всяко решение, без значение от болшинството, което го е взело ", сподели Тодева.

" Извънредното съвещание не е свикано по разпоредбите, това се вижда по протоколите, общинските съветници са били наясно с това нещо. Не е било авансово оповестено това съвещание с дневния ред, общинските съветници не са били осведомени с решението, което е трябвало да вземат ", добави регионалният шеф.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР