Областния управител на Благоевград Мария Димова свика работна среща, свързана

...
Областния управител на Благоевград Мария Димова свика работна среща, свързана
Коментари Харесай

Работна група умува как да осигури безопасността в тунел Железница

Областния шеф на Благоевград Мария Димова свика работна среща, обвързвана с обезпечаването на сигурността в тунел " Железница ". В нея взеха присъединяване ръководителите на част от структурите, участващи е Областната комисия по сигурност на придвижване по пътищата и кметовете на Община Благоевград и Община Симитли. Това оповестиха от регионалната администрация в Благоевград.

Ръководителите на институциите означиха, че са подхванати всички ограничения за сигурност и предварителна защита на пътнотранспортни катастрофи . Тунел " Железница " е с всички системи за сигурност, енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н.

Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за коли, по които ще могат да минават коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани машини. В случай на пътен случай или затваряне на една от тръбите те ще се употребяват за безвредно извеждане на пасажерите. Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и други

Една седмица след стартирането на оборудването са регистрирани голям брой нарушавания. Те са най-вече придвижването с превишена скорост и погрешно изпреварване. Освен това водачите не съблюдават светлинната сигнализация и знаците.

Всяка обстановка се въздейства от човешкия фактор и с изключение на информираността, би трябвало да се предизвика смяна в рисковото държание на пътя, стана ясно от работната среща.
 Пускат придвижването през тунел
Пускат придвижването през тунел " Железница "

Съоръжението заработва от 18.00 часа днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР