Областната управителка на Пазарджик Валентина Кайтазова възложи на кметовете на

...
Областната управителка на Пазарджик Валентина Кайтазова възложи на кметовете на
Коментари Харесай

Приканват политиците да си почистят плакатите

Областната шефка на Пазарджик Валентина Кайтазова разпореди на кметовете на общини да припомнят на партиите, обединенията и инициативните комитети за задължението им да отстранен поставените от тях пропагандни материали.

Според решението на ЦИК, в период до 7 дни след изборния ден, а когато на територията на съответната община се организира втори тур – в период до седем дни от датата на произвеждането му, партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети отстраняват поставените от тях пропагандни материали във връзка на към този момент завършилите избори.

При несъблюдение на това обвързване на лицето, което съставлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които съставляват обединението, се постанова санкция от 1000 до 5000 лева Актовете за определяне на нарушаването по алинея 1 се сформират от длъжностни лица, оправомощени от кмета на общината. Наказателните постановления се издават от кмета на общината.

Посоченият от Изборния кодекс период изтече за общините Батак, Лесичово, Ракитово, Стрелча и Сърница на 2 ноември 2023, а за общините Белово, Брацигово, Велинград, Пазарджик, Панагюрище, Пещера и Септември на 13 ноември 2023.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР