Областната болница в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите

...
Областната болница в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите
Коментари Харесай

Шаш и паника в болницата в Добрич

Областната болница в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите са в болнични. В отделението, където се настаняват болните от ковид, все още работят единствено двама гастроентеролози, стана ясно от репортаж на бТВ.

През май случаите на COVID-19 в града са нула, през юни са седем, през юли – над триста, а през август се чака да бъдат към петстотин. На този декор Инфекциозната поделение в града затваря заради неналичието на експерти, а сега за болните от ковид се грижат гастроентеролози.

"За страдание отводът на управлението да направи организация на работа с Коронавирус пациенти съгласно противоепидемичните условия е от много време ", изясни пред бТВ доктор Светла Ангелова, шеф на РЗИ-Добрич.

В същото време околните на пациентите, които са в болничното заведение, са в суматоха от неналичието на експерти.

„ Майка ми е здравен служащ, старша сестра на вътрешно поделение. Тя е в тежко положение в добричката болница и е интубирана от 5 август в реанимационния блок на бранша за COVID-19. Разговаряме с всички лекари, дават ни сведения, само че се тормозя дали всичко е съответно и дали ще продължи “, споделя дъщерята на болна с ковид жена. Тя се тормози също по този начин дали медиците ще устоят и дали ще останат здрави, с цел да обгрижват майка й, която е в медикаментозна кома.

Според кмета Йордан Йорданов би трябвало да се върне доверието в болничното заведение в Добрич след промяната на управлението. По думите му ще се направи всичко допустимо да се върнат и експертите на работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР