Областите, в които има най-много хора със заболявания от грип,

...
Областите, в които има най-много хора със заболявания от грип,
Коментари Харесай

Най-много грипни случаи в Ямбол, Хасково и Габрово

Областите, в които има най-вече хора със болести от грип, са Ямбол, Хасково и Габрово, само че няма нищо, будещо нерешителност и огромни паники “, разгласи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

“В Националната референтна лаборатория до в този момент от изпратените материали на лежащо заболели хора, имаме 57 потвърдени случая на грип с генетични способи, с помощта на помощта, която Съединени американски щати ни оказват с реактивите в Центъра по надзор на болесттите в Атланта. Каква е обстановката – от тези 57 потвърдени случая на грип, типизирани за всички и H1, това е пандемичният грип, прочут като свински или калифорнийски, 27 са пандемичен грип. H3 (Канзас)  са 22 “, осведоми още проф. Кантарджиев.

“В последните седмици на 2020 година хората, които са потърсили лекарска помощ, са два пъти по-малко от хората, които са потърсили за същия интервал предходната година. Очаквам едва епидемиологично разпространяване на грипа през втората половина на януари. Силно разпространяване на грипните вируси през февруари и пик някъде втората половина на февруари “, изясни специалистът.

Проф. Кантарджиев добави, че ръководеният от него център не е получавал материали за проучване от какъв тип е болестта в Хисаря, където учениците излязоха в грипна почивка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР