Област Стара Загора е пред изключително важен период и решения,

...
Област Стара Загора е пред изключително важен период и решения,
Коментари Харесай

Светослав Колев:Да се удължи максимално животът на мини и тецове

Област Стара Загора е пред извънредно значим интервал и решения, свързани както с икономическия, по този начин и със обществения живот на жителите й. Зелената договорка ще предопредели развиването на района за десетилетие напред във времето. Това съобщи Светослав Колев, лидер на листата на коалиция " Изправи се! Мутри вън " в Стара Загора, по време на полемиката на Стандарт " Накъде след рецесията " в Града под липите.

Колев уточни въпросите и дилемите, на които се изискват бързи отговори:

* Какъв районен стопански профил ще изградим в Област Стара Загора 

* Да се насочим и да участваме повече във веригата на образуване на цената, освен да сглобяваме коли да вземем за пример, а да участваме в създаването и ноу-хау.

* Диверсификация на стопанската система в региона на база конкурентни преимущества.

* Регионите в преход да бъдат подкрепени посредством данъчни облекчения, като преотстъпване на корпоративния налог за избран интервал.

За да се случи това, би трябвало да се работи самодейно и да се пазят ползите на региона посредством териториалните проекти за обективен преход, сподели Колев.

" Трябва се удължи оптимално животът на мини и ТЕЦ-ове, а реализирането на Зелената договорка, да се случи поетапно, на база сполучливи модели, а освен на доктрина и упования.

ТЕЦ-овете подсигуряват енергийната сигурност на България. Изградените енергийни инфраструктура, далекопроводи и опцията за балансиране на мощностите в електроенергийната система от другите източници би трябвало да се има поради при съставянето на проектите за обективен преход.

Наша съществена задача е съблюдаването на процеса по финансиране на териториалните проекти за обективен преход. Наш ангажимент е средствата да стигнат до засегнатите райони, а не да останат на хартия сред Брюксел и София ", добави още претендентът за народен представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР