Облачността над по-голямата част от страната днес ще е значителна.

...
Облачността над по-голямата част от страната днес ще е значителна.
Коментари Харесай

Облачен ден с валежи, вижте прогнозата за цялата седмица

Облачността над по-голямата част от страната през днешния ден ще е забележителна. На места, основно в Западна България, ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби и до вечерта в множеството региони ще спрат. Над източната половина от страната ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър, най-вече от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 19° и 24°, в София – 18°-19°.

В планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите в Западна България ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби. В планините в Източна България ще е без превалявания, там ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще продължи да духа сдържан до мощен югозападен вятър. Температурите още ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.
-->
По Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече висока. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник и сряда облачността ще е по-често забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места, първия ден основно в югозападната половина, втория ден - из цялата страна, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан, от източната четвърт и дневните температури за малко ще се покачат, във вторник оптималните тук-там в Централна България ще доближават 28°-30°; в сряда ще стартира захлаждане. В четвъртък, с насочване напразно от север-североизток, ще продължи да прониква студен въздух. Отново на доста места ще има превалявания, на обособени места и гръмотевици. През идващите дни до края на седмицата в часовете преди обяд облачността краткотрайно ще се раздира и ще понижава, само че след обяд, в петък и в неделя над източната половина от страната и планинските региони, в събота - основно над Южна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан. Дневните температури едва ще се покачат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР