Облачността днес ще бъде значителна. Преди обяд дъжд ще вали

...
Облачността днес ще бъде значителна. Преди обяд дъжд ще вали
Коментари Харесай

Синоптиците са объркани. Трудно написаха прогнозата за идните дни

Облачността през днешния ден ще бъде забележителна. Преди обяд дъжд ще вали на повече места в западната половина на страната, а след обяд превалявания ще има и в Източна България. До вечерта преваляванията в множеството места ще спрат, от запад облачността ще се раздира. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина краткотрайно ще се усили. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, малко по-високи в югоизточната част от страната, в София - към 9°.

 
-->
В планините облачността ще бъде забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг. По най-високите елементи ще се образува снежна завивка. До вечерта преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд ще има превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще духа до сдържан югозападен вятър, след обяд ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 15°-18°. Температурата на морската вода ще е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Динамично време през идващия 7-дневен интервал - по преминаващи през Балканите средиземноморски циклони ще бъде с чести промени във типа на небето, вятъра и температурите. През нощта против петък вятърът ще отслабне, а в петък краткотрайно в Дунавската низина ще бъде от изток-североизток, до вечерта още веднъж ще придобие южна съставния елемент. Облачността за малко ще се раздра, само че след обяд в петък отново ще се увеличи; най-вече слаби превалявания от дъжд ще има на обособени места, основно в Западна България. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните в по-голямата част от страната ще останат съвсем без смяна, в Горнотракийската равнина и около Дунав, където ще има мъгла, ще се задържат по-ниски. В събота облачността още веднъж краткотрайно ще се раздра, само че до вечерта ще се усили и ще завали, изначало в северозападните региони, а до вечерта и тук-там в останалата част от страната. В неделя и понеделник ще бъде облачно, с превалявания, в доста региони, основно в Западна и Централна България - обилни по количество. В неделя температурите ще са към момента относително високи, изключително на изток, където ще духа южен вятър.

През нощта против понеделник от северозапад ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни доникъде на идната седмица. В понеделник-вторник със захлаждането, основно в нощните часове и рано заран в планинските региони в Северозападна България и в Предбалкана, дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Във вторник денем преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността за малко ще се раздра. Минималните температури в доста региони ще са към 0°, а оптималните най-вече сред 9° и 14°, по-ниски тук-там в Западна България. В сряда още веднъж облачността ще се усили и ще стартират нови превалявания. Има нараснала възможност за обилни количества.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР