Облачно и дъждовно време над по-голямата част от страната. Валежите

...
Облачно и дъждовно време над по-голямата част от страната. Валежите
Коментари Харесай

Редуват се сняг и дъжд, вятърът слаб, но режещ

Облачно и дъждовно време над по-голямата част от страната. Валежите от сняг, които не престават в някои западни региони, в Предбалкана и в Родопите ще понижават и ще стопират в хода на деня. От югозапад на места и облачността ще се раздира. Най-късно това ще се случи в Родопите. Днес вятърът ще е по-слаб, само че още веднъж ще е осезателен в доста региони, най-много в Северозапада. Температурите в топлата част на денонощието – сред 4 и 9 градуса със относително по-високи стойности в Южна България.

В планините ще е облачно и с намалена видимост. Валежите ще понижават и ще стопират. Вятърът в часовете по здрач ще утихне. Температурите следобяд ще бъдат от минус 6 по високото до плюс 1 в ниските региони. Заради огромните количества нов сняг в масивите на Югозападна България има заплаха от рухване на лавини.

В петък южно от страната ни минава следващ средиземноморски циклон, с превалявания от дъжд в Югоизточна България и сняг в Родопите. Над останалата част на страната облачността ще се раздира. Температурите леко ще се покачат, само че това ще се усети повече в Централна и Източна България.

И двата почивни дни ще са с превалявания от дъжд и сняг. Условия за по-обилни снеговалежи има в планините и по високите елементи на Западна и Централна България. Около 23-24 март преваляванията ще понижават и ще стопират. Температурите гладко ще тръгнат нагоре.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР