Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на директора на

...
Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на директора на
Коментари Харесай

Шефката на Агенция „Митници“ с първи думи след акцията на ДАНС: Аз съм първата жертва на новото КОНПИ

Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и заместникът ѝ – Людмил Маринов бяха осъществени през днешния ден. Все още не е доказана информацията за това дали двамата са арестувани. Според юристът на Банкова не е осъществяван арест.
В ранния следобяд Банкова беше отведена на разпит в КПКОПНИ.
На излизане от Агенция „ Митници “ тя разяснява, че не познава посочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и откогато е на поста се бори с контрабандата.
„ (Паскал – бел.ред.), който аз по всякакъв начин го разрушавам – махнала съм всички чиновници и това е реалност и няма да разреша да върви контрабанда. Ако това е казусът на страната – да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която сега пречи на цялата страна “, разяснява Банкова.
От думите ѝ стана ясно още, че до момента в който е била на работа в ДАНС, тя е била в неприятни връзки с ръководителя на организацията за национална сигурност Пламен Тончев и по тази причина е напуснала.
„ Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да че изпрати да работя в Благоевград за положително наказване и положителни резултати. Това е главната им скица – когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което споделих, че няма да извършвам техни поръчки и напуснах ДАНС “, съобщи Банкова, представена от novini.bg.
Петя Банкова беше назначена отпред на митниците през март от министъра на финансите в оставка Асен Василев. Дали вижда протичащото се като политическа история, Банкова разяснява по този начин:
„ Твърде евентуално е, само че тук е момента да кажа, че не знам за какво нещата опират единствено до господин Асен Василев. Може би на всички прави усещане, че даже интернационалната общественост се възмущава от протичащото се. Както знаете, сега на Капитан Андреево има чиновници на Съединени американски щати и това е напълно по моя самодейност и по тяхна партньорска самодейност, тъй като това е единственият метод. Ето – аз съм първата им жертва – на новото КОНПИ, само че няма да се предам “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР