Обикновено за рождени дни купуваме торти, вместо да отделим време

...
Обикновено за рождени дни купуваме торти, вместо да отделим време
Коментари Харесай

Идеи за сладки за рожден ден

Обикновено за рождени дни купуваме торти, вместо да отделим време и да приготвим нещо вкъщи. Всъщност десертите по никакъв начин не са лесна работа и не се отдават на всеки. Но пък няма нищо по-приятно за един рожденик от изненадата на домашно приготвените сладки.

Нищо не може да се размени с аромата, който се разнася из къщата. Предлагаме ви няколко предписания за домашно приготвени сладки. Първите две са за курабийки, а третата – може да се дефинира като ароматни хапки.

Сладки с лешници

 Сладки с лешници

Необходими артикули: 3 яйца, 600 г брашно, 400 г масло, 400 г захар, канела, 300 г лешници, 1 есенция ром

Начин на подготвяне: Най-добре е да си приготвите тестото от предната вечер и да го оставите в ледник да престои до идващия ден. Ето и по какъв начин да си го оформите – счупвате яйцата и ги разбивате дружно със захарта. След това прибавяте смлените ядки, есенцията, маслото и канелата и брашното.

Оформяте тестото и оставяте на хладно. На другия ден точите тестото – вършиме го с дебелина не повече от 4–5 мм и режете на някакви формички. Печете в авансово загрята фурна на 180 – 200 г до момента в който се зачервят. Може да им извършите глазура от шоколад.

Жълъди

 Слепени сладки

Необходими артикули: 2 отново. масло, 3 ч.ч брашно, 2 ч.ч пудра захар, 3 жълтъка, 1 с.л сода, 2 с.л лимонени корички, естествен шоколад, 1 ч.ч орехи, счукани на ситно

Начин на подготвяне: Смесвате маслото, жълтъците и захарта и хубаво обърквате. След това слагате содата и брашното. Разбърквате добре и добавяте лимонените корички. С помощта на кафена или чаена лъжичка слагате от тестото в авансово застлана с домакинска хартия тава.

Печете в слаба фурна, а през това време разтопявате шоколада. След като извадите сладките ги слепяте по две благодарение на шоколад или някакъв мармалад. В горната част на сладките също добавяте шоколад (за по-лесно ги потопете в него) и по-късно овалвате в счуканите орехчета.

Коктейлни ароматни хапки

 Слдкиши

Необходими артикули: 3 яйца, 1 отново. масло, 16 с.л брашно, 12 с.л захар, 1 бакпулвер, 1 шишенце ромова есенция

Начин на подготвяне: Разбивате яйцата, след което добавяте захарта и разбивате дружно. Следва да сложите маслото, след това брашното и есенцията, която е по избор. Изсипва се в тава, която авансово сте намазали с масло или олио и сте поръсили с брашно. След като се изпече, го оставете да изстине.

За крема за ви нужни: 1 ч.ч захар, 1 отново. масло, 3 с.л какао, 200 мл вода

Начин на подготвяне: Разтапяте на котлона и бъркате непрекъснато. би трябвало да не се усещат кристалчета от захарта, когато разбърквате. След това заливате блата и от горната страна доста щедро поръсвате със ситно смлени орехи.

После нарязвате на дребни хапки и сервирате. Колкото повече оставите какаовия сироп да попие в блата, толкоз по-вкусно ще стане.

С тези сладки несъмнено ще привлечете вниманието на вашите посетители, а рожденикът ще се почувства в действителност специфичен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР